SKŁADNIKI
mąka pszenna*
włoska typu 1 (43%), woda, przecier pomidorowy* (14%), mozzarella* (14%)
(mleko pasteryzowane* STG **, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kwas
mlekowy), pomidory* (6%), zakwas pszenny **(2%), oliwa z
oliwek extra virgin*(1,8%) olej słonecznikowy*, bazylia* (0,3%) (*certyfikowany
składnik ekologiczny) ** gwarantowana tradycyjna specjalność.
OPIS
Pizza mrożona, wypiekana w piecu opalanym
drewnem, nanaturalnym zakwasie z tradycyjną mozarellą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 962 kJ / 229 kcal;
Tłuszcz: 6,4 g;
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 3,1 g;
Węglowodany: 33,0 g;
w tym cukry: 5,9
g;
Błonnik: 2,3 g
Białko: 8,7 g;
Sól: 1,2
g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Rozgrzać piekarnik do 200 st. C, usunąć folię i
zamrożoną pizzę ułożyć na środkowym poziomie piekarnika, piec 12-14 minut.
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać: ryby, skorupiaki, soję, inne zboża zawierjace gluten (orkisz,
jęczmień, żyto, owies).
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWANIA
Przechowywać w temperaturze - 18 st. C. Po rozmrożeniu
nie zamrażać ponownie.Produkt gotowy do spożycia po obróbce
termicznej.
Stopień Komentarze (0)